KERJA SAMBILAN

BERMINAT UTK BUAT KERJA SAMBILAN?
SILA KLIK DI SINI....>
http://formulaluarbiasa.com/recommends/AZLIN-HASHIM







Sunday, December 19, 2010

Penangan Ramlee Awang Murshid!


Aku tak tahu knp aku minat giler dgn hamba Allah nih, kalau org lain minat pd artis kan? peliknyer aku minat penulis.... Hampir kesemua novel dia aku beli! kalau masuk kedai buku tuh pandang jek nama RAMLEE AWANG MURSHID aku terus capai & bayar jek, tak pernah aku baca sinopsis dia sbb aku tahu buah tangan RAMLEE AWANG MURSHID mmg power & tak akan pernah menyesal la kalau beli....



RAHSIA PERINDU!!!! Ni novel yg pertama aku beli.. disebabkan novel nie lah hati aku terpaut pd tulisan dia sampai sekarang....

WOW! mmg dasyat! Aku tak tahu lah fikiran & otak Ramlee Awang Murshid ni mcm mana... dasyat pemikiran dia, aku yg baca ni pun bagai hilang kefahaman sekejap nak fahamkan bahasa dia yg tinggi tu... org yg menulis apatah lagi... novel ni more to bunuh & Investigation! tp aku tahu beliau mesti byk membaca & buat research b4 menulis...











Bagaikan Puteri....! mula2 baca mcm boring jek, sbb novel nih banyak citer pasal Sejarah. Watak Laksamana Sunan pd penghujung kurun ke-15 kembali semula ke abad 21. tp bila sampai klimaks novel nih, aku dah tak buat kerja lain dah... fokus aku Bagaikan Puteri jek...



Ending dia mmg tak akan menyesal baca. Mmg terperanguh betul la baca idea Ramlee nih sampaikan aku terus bukak internet search pasal LAkasamana Sunan nie.. tak puas hati lagi aku tanya jugak mak ayah aku, wujud tak tempat nama Punggur area Johor, betul ker ader kubur dia.. huh pening ayah aku nak menjawab.










Watak EJIM dalam novel ni betul2 menghantui hidup aku, sungguh weh.. aku rasa watak ni betul2 hidup n wujud kat bumi Keningau tu.... Aku nak sgt2 jumpa EJIM tu walaupun muka dia buruk, manusia TOMBIRUO! hantu jadian..... baru2 ni aku terdengar berita ada bas termasuk dlm gaung kat hutan keningau ni lah.. sabah! berlari aku tgk TV! bukan pasal berita bas tu tp sbb hutan keningau! ahhhh kenapa dgn aku nieh........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!










Aku banyak beli novel sebenarnya, setakat nie belum pernah lagi aku masuk kedai buku keluar balik dgn tangan kosong... dah banyak jugak aku beli novel SENGAL... hehe, sorry, tp setakat sampai hari nih novel RAMLEE AWANG MURSHID belum pernah menghampakan aku la, kalau tak percaya cuba beli satu dulu, gerenti kowrang akan cari novel yg seterusnya.....
Idea dia mmg luar Biasa! setiap sentuhannya penuh dgn pergolakkan perasaan yg sarat dgn cinta dan kasih sayang. saspen, menakutkan, mendebarkan, mistik, imaginasi dan banyak lagi. paling penting setiap kali aku baca novel -novel nie, pasti aku akan dpt nilai yg sangat tinggi.
Kpd semua, jom baca buku!
utk Ramlee Awang Mursyid, sy amat kagum dgn anugerah yg Allah bg kpd anda... you are the best writter. Novelis Thriller no1 Malaysia...
hehe, jgn tak percaya,... sampai skrg sy asyik teringatkan watak ejim tuh, walaupun aku tahu watak tu hanya bayangan minda aku jerk... hurm tk betul dah nie...
p/S::::: sesapa yg kenal RAMLEE AWANG MURSHID nih, tlg la cakap, AZLIN HASHIM kirim salam... haha....


8 comments:

mR.sYaH said...

mmg suka baca tombiruo..

azlin hashim said...

best! sy nak sgt jumpa ejim!

Shahrul Tanaka Safeai said...

gua baca novel mikhail je..sebab kearah freemason.. :P

farahi said...

yup..RAM tak pnah mnghmpakan..antara pnulis novel lelaki yg pastinya tak pnh kontang dgn idea trbaru beliau..

Nurfarahana Abdul Aziz said...

waaa..banyak nye novel akak..kita suka baca novel cinta jek..heheh

ape p0n tak b0leh# said...

saya pun suke novel RAM.bes novel beliau..

raizetsu said...

Saya minat cerita fantasi yang d luar kemampuan manusia. Harap ckgu kelan

Diyaa Dahlia said...

CIKGU ON LAGI X BLOG ??